Tuutorit ja tehtävät

Jokaiselle, ensimmäistä vuottaan aloittavalle päiväopintoryhmälle, koulutetaan omat opiskelijatuutorit. Tuutoreiden kouluttamisesta vastaa opiskelijakunta ROTKO. Tuutorit muodostavat tuutortiimin ja he työskentelevät tiiminä läpi lukuvuoden erilaisissa tuutortehtävissä.

Käytännössä tuutorit perehdyttää uudet aloittavat opiskelijat Lapin ammattikorkeakoulun käytäntöihin. Heidän tehtäviinsä kuuluu myös tutustuttaa uudet opiskelijat opiskelupaikkakuntaan ja kaupungin tarjoamiin palveluihin. Luokan yhteishengen luominen on varsinkin ensimmäisen kuukauden aikana tärkeää ja tuutorit ovat ne henkilöt jotka auttavat tässä. Lisäksi tuutorit tapaavat säännöillisesti ensimmäisen vuoden opiskelijaryhmää ja toimivat ajankohtaisten asioiden tiedottajana sekä viestinviejänä koulun ja opiskelijoiden välillä.

Tuutorit voivat toimia päävastuullisena monissa eri tehtävissä:

  • Kaikki tuutorit toimivat vertaistukena ja ohjaajana ensimmäisen vuoden opiskelijoille ja tutustuttaa uudet opiskelijat opiskelupaikkakuntaan, ammattikorkeakouluun sekä opiskelijaelämään.
  • Markkinointituutorit osallistuu oppilaitosmarkkinointiin
  • Liikuntatuutorit vetää erilaisia liikunta aktiviteettejä opiskelijoille, antaa tietoa paikallisista liikuntamahdollisuuksista sekä koulun tarjoamasta Sporttipassi edusta.
  • KV tuutorit  toimii kansanvälisenä tuutorina kansainvälisten opiskelijoiden keskuudessa ja auttaa tutustumaan suomalaiseen kulttuurin käytänteihin ja sopeutumaan paikallisiin oloihin.

 

Tuutoreiden työnohjaajina ja työn tukijoina toimivat erikseen valitut tuutorvastaavat. Tuutorvastavan toimikausi on yksi kalenterivuosi. Tuutorvastaavan valinnasta ja perehdytyksestä vastaa kullakin alalla toimiva opiskelijayhdistys.

Tuutorvastaava kutsuu alansa tuutorit koolle vähintään kolme kertaa lukukaudessa. Hän kuuntelee, tukee, neuvoo ja tiedottaa tuutoreita sekä toimii yhdyshenkilönä tuutorien ja ammattikorkeakoulun henkilöstön välillä. 

Tuutoreiden työsuunnitteluun osallistuu myös aloittavan ryhmän tuutoropettaja tai alan opintojen ohjaaja tarpeen mukaan.

 

DSC_5159.JPG
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK