Image

ROTKO NEWSLETTER

Viikoittainen infopaketti

Viikon puheenaiheet / Topics

Uutiset / News

Tilaa opiskelijakortti

Tiestikö, että tutkintoon opiskelevana olet oikeutettu opiskelijoille myönnettäviin alennuksiin ja etuihin ympäri Suomen?

Edut saat käyttöösi voimassa olevalla AMK-opiskelijakortilla, jonka voit tilata helposti netissä, rotkon nettisivuilta.

Voit siis matkustaa VR:n sekä Matkahuollon opiskelijahintaisilla lipuilla. Lisäksi käytettävissäsi on lähes kaikki edut, mitä opiskelijoille on tarjolla ympäri Suomen, esimerkiksi teatteri-, leffa-, museoliput, erinäisten ravintoloiden sekä kahviloiden myöntämät alennukset, joukkoliikenteiden ja liikuntapaikkojen myöntämät alennukset ja paljon muuta.

Opiskelijakortti toimii myös opiskelijaravintoloissa, joten et tarvitse erillistä KELAn ateriatukikorttia.
ROTKOn jäsenenä pääset myös ROTKOn järjestämiin tapahtumiin huokeaan jäsenhintaan. Lisäksi voit ostaa opiskelijakunnan toimistolla myytäviä ROTKOn ja Lapin AMKn tuotteita merkittävästi edullisemmin.

Order student card if you haven't already!

Did you know that as a student you are entitled to different kind of discounts and benefits?

You can get these by getting yourself a student card from ROTKOs website.

You can get discounts from various places, e.g. train and bus tickets, theater and museum tickets


Uusi tarra opiskelijakorttiin

Lukukausitarra vanhenee tammikuussa! Varmista, että saat keväälläkin palvelut ja tavarat huokeampaan opiskelijahintaan ja käy uusimassa tarra opiskelijakorttiisi, jos et ole sitä vielä hoksannut tehdä.
Tarroja saa ROTKOn toimistoilta, kevään lukukausitarra maksaa 15€. Maksu mieluiten kortilla, säästetään luontoa.
HUOMIOITHAN, että koko lukuvuoden kattavan tarran voit ostaa ainoastaan syksyisin.

Ja jos et vielä opiskelijakorttia omista, tilaa se ROTKOn nettisivuilta osoitteesta lapinrotko.fi.

New sticker to your student card 

Ohoi dear students! Remember to renew your student card sticker if you haven't already! Semester stickers will get old in Januaty! You can renew the sticker at ROTKOs office.
The cost of the sticker is 15€/semester.

If you don't have your student card yet, order it from lapinrotko.fi/en.


ROTKOn strategia on nyt luettavissa

Klikkaa kuvaa niin pääset lukemaan ROTKO Strategia- 2020.

Image

Maaliskuun tiedotteessa tietoa siitä, miten voit vaikuttaa AMKn kehittämiseen.

Image

Muita tiedotteita / Other stuff

Hei Lapin Ammattikorkeakoulun opiskelija!

Opiskelijaetuna ROTKO tarjoaa kaikille Lapin Ammattikorkeakoulussa läsnä oleville opiskelijoille Lapin Kansan 2 kuukauden ajaksi veloituksetta!


Mahdollisuutesi on lunastaa painettu Lapin Kansa + verkkotunnukset tai ottaa käyttöösi ainoastaan verkkotunnukset.
Edun pääset hyödyntämään välittömästi osoitteesta lapinkansa.fi/opiskelija


Image

Keväinen tervehdys Urasammosta!

Useimmat Urasammon palvelut, esimerkiksi kokonaan verkossa toteutettava VertaisVerkko-ryhmäprosessi, ovat 1.4. voimaan tulevan valtioneuvoston asetuksen myötä vihdoin aktiivimallin piirissä. VertaisVerkkoon ovat tervetulleita hakemaan mukaan korkeakoulutetut ja korkeakouluopiskelijat kaikkialta Pohjois-Suomesta. Seuraava ryhmä käynnistyy 26.4. ja haku on parhaillaan käynnissä urasammon verkkosivuilla. Lisätietoa aktiivimallin piiriin siirtymisestä osoitteessa: http://www.urasampo.fi/fi/Urasampo/Aktiivimalli.html

Aktiivimalliasiasta yleistä tiedotetta alla. Jakaa voi toki myös suoraa linkkiä: https://mailchi.mp/e3bf25ba8077/urasammon-palvelut-aktiivimallin-piiriin. Lisäksi liitteenä VertaisVerkon mainoskuva, jota voi vapaasti käyttää eri tiedotuskanavissa.


Super-OSM on täällä!

Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä järjestetään kaikkien aikojen ensimmäinen Super-OSM -tapahtuma 4-5.5.2019. Super-OSM koostuu kolmen eri lajin opiskelijoiden SM-kisoista; salibandy, frisbeegolf ja ultimate. Lauantai-ilta huipentuu tapahtuman nimen arvoisiin opiskelijabileisiin iki-ihanan tähtiesiintyjän Stigin tahdittelemana.

Oheisessa linkissä on infokirje, josta löytyy tarkemmat tiedot esimerkiksi majoituksesta, ruokailusta, jatkoista jne.
Infokirje

Kaikkien lajien ilmoittautumiset ja osallistumisehdot löytyvät osoitteesta www.osmkisat.fi

Tässä vielä asiakaskysely, jolla pyrimme kehittämään tapahtuman sisältöä asiakkaiden toiveiden mukaisesti:
Asiakaskysely (Webropol)

Jos kysyttävää, otattehan yhteyttä meihin sähköpostitse: vieruosm@gmail.com


Haku mentoriohjelmaan on nyt auki!

Ovatko opintosi loppusuoralla ja kaipaat tukea työnhakuun tai tarkempaa suuntaa työurallesi? Suomen Mentoreiden toukokuussa alkavaan Rovaniemen mentoriohjelmaan haetaan jälleen aktoreita! Ohjelmassa saat itsellesi vuodeksi mentorin, joka sitoutuu sparraamaan ja auttamaan sinua urakysymyksiin ja työnhakuun liittyvissä asioissa.

Kyseessä on vuoden mittainen maksuton ohjelma, jonka kautta mentoroitavat eli aktorit saavat itselleen mentorin, jonka kanssa käydä yhdessä läpi uraan ja työnhakuun liittyviä kysymyksiä. Kaikki mentorimme ovat vapaaehtoisia, korkeasti koulutettuja, esimies- tai asiantuntija-asemassa olevia ammattilaisia vuosien työkokemuksella. Pyrimmekin nyt tavoittamaan monipuolisesti eri alojen opiskelijoita ja vastavalmistuneita, jotta mahdollisimman moni tukea kaipaava saisi mahdollisuuden hakea mukaan aktoriksi.

Mentoriohjelmamme lanseerattiin ensimmäisen kerran vuonna 2013 ja se on vakiintunut pääkaupunkiseudulle, jossa ohjelmamme käynnistyy aina kaksi kertaa vuodessa. Rovaniemellä mentoriohjelma on järjestetty jo kerran aikaisemmin, ja tämä edellinen vuoden mittainen mentoriohjelma päättyi kesällä 2018. Paikallisena tukijanamme toimii kevään 2019 ohjelmassa Lapin AMK:n rehtori Riitta Rissanen.


Haku mukaan mentoriohjelmaan alkaa maanantaina 8.4. ja kestää sunnuntaihin 21.4. saakka, ja hakulomake aukeaa verkkosivuillemme haun alkaessa eli nyt ensi viikon maanantaina. Lue lisää ja hae mukaan sunnuntaihin 21.4. mennessä täältä: http://bit.ly/haementoria
Nyt kysytään opiskelijoilta!

Eurostudent-opiskelijatutkimuksella kartoitetaan jälleen korkeakouluopiskelijoiden elinoloja, opiskelua, liikkuvuutta, sosiaalista taustaa ja toimeentuloa. Nyt käynnistyvässä tutkimuksessa teemoina ovat erityisesti koulutuksen ja työn yhdistäminen sekä koulutuksen tasa-arvo ja saavutettavuus.

Tietoa kerätään samanaikaisesti 30 Euroopan maassa korkeakoulupolitiikan, korkeakoulujen ja tutkijoiden käyttöön. Eurostudent-kysely tehdään Suomessa nyt seitsemättä kertaa. Kyselyaineiston avulla on saatu kattava kuva suomalaisista opiskelijoista kansainvälisiä vertailuja varten. Uusimman tutkimuksen tuloksia on tarkoitus saada paremmin myös korkeakoulujen, yhteiskunnan ja tutkijoiden käyttöön.

Saitko sähköpostia? Suomessa tutkimukseen on poimittu korkeakoulujen opiskelijatietokannasta satunnaisesti edustava otos korkeakouluopiskelijoista. Jokainen otokseen osunut saa sähköpostiinsa henkilökohtaisen linkin, jonka kautta vastaaminen tapahtuu. Tiedot kerätään verkkokyselyllä, johon voi vastata nimettömänä. Tiedonkeruu käynnistyy maaliskuussa ja päättyy huhtikuun lopussa.

Tutkimustulokset julkaistaan keväällä 2021 osana kansainvälistä Eurostudent-julkaisua, minkä lisäksi aineistosta tuotetaan syksyllä 2020 tieteellisiä tutkimusartikkeleita ja sekä kansallinen tutkimusraportti.

Tutkimuksen toteuttaa Suomessa opetus- ja kulttuuriministeriö, tiedonkeruusta ja aineistojen koostamisesta vastaa Tilastokeskus. Tutkimuksen ohjausryhmässä on lisäksi Kela, Unifi, Arene, THL, Otus sekä valtakunnalliset opiskelijajärjestöt SYL ja SAMOK.

Tarkempaa tietoa opiskelijatutkimuksesta ja sen toteutuksesta löydät Tilastokeskuksen verkkosivuilta http://www.stat.fi/tup/htpalvelut/tutkimukset/eurostudent.html


Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus-kysely nyyti ry:ssä

Tällä kyselyllä kartoitetaan Nyytin nykytilaa tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden näkökulmasta. Sen tuloksia hyödynnetään Nyytin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman laatimisessa. Kyselyssä on vain muutama kysymys, mutta voit vastata avoimiin kysymyksiin niin pitkästi kuin haluat. Vastaamme mielellämme kysymyksiinne ja otamme vastaan palautetta!

https://my.surveypal.com/Tasa-arvo-ja-yhdenvertaisuus-Nyyti-ry-ssa--kysely-yhteistyotahoille

Toivomme vastauksia tiistaihin 30.4.2019 mennessä. Kiitos ajastasi!

Lisätietoja:
Minna Savolainen, toiminnanjohtaja, minna.savolainen@nyyti.fi
Laura Heinonen, hallituksen varapuheenjohtaja, laura.ehei@gmail.com


Haluaisitko kokea jotain uutta ja lähteä projektiin esimerkiksi Costa Ricaan tai Romaniaan?

Oletko kiinnostunut vapaehtoistyöstä ulkomailla? AIESEC:n kautta pääset olemaan mukana
kansainvälisessä vapaehtoistyö- projektissa, joka kestää kuudesta kahdeksaan viikkoa. AIESEC on
kansainvälinen nuorten johtama nuorisojärjestö, joka toimii yli 120 eri maassa. Projektit ovat
monipuolisia ja niissä pääset kehittämään muun muassa johtamistaitojasi, tiimityöskentelyä sekä
kommunikaatiotaitojasi ja samalla pääset kehittämään paikallista yhteisöä. AIESEC:lla on paljon
erilaisia projekteja liittyen esimerkiksi koulutukseen, yhdenvertaisuuteen sekä kestävään kehitykseen.

Tarjolla on upea mahdollisuus kehittää itseä ja saada uusia kokemuksia, joista on varmasti hyötyä
myös tulevaisuudessa!

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä sähköpostilla: Niina Torvinen niina.torvinen@aiesec.net tai
nettisivujemme aiesec.org kautta!

Would you like to experience something new and go to project for example in Costa Rica or Romania?

Are you interested in volunteering abroad? Through AIESEC you can participate international volunteering project that lasts from six to eight weeks. AIESEC is international youth-led organization that works in over 120 different countries. Projects are diverse, and you get to improve your leadership skills, team working skills and communication skills while helping the local community. AIESEC has many different projects on for example education, equality and sustainable development.

This is an amazing opportunity to develop yourself and get new experiences!

If you got interested, contact Niina Torvinen niina.torvinen@aiesec.net or go to the webpage aiesec.org


Verenluovutukset keväällä 2019

Rovaniemellä, Kemissä ja Torniossa järjestetään kevään aikana yleisiä verenluovutuspäivä. 

Rovaniemi, Kalotinlinna, alakerta klo 11.00-15.30.
Koskikatu 14

6.5.
27.5.

Kemi, seurakuntakeskus klo 13.00.-17.00.
Kirkkopuistokatu 11

13.5.

Tornio, Järjestötalo klo 13.00.-17.00.
Kemintie 53

21.5.

Mukaan tarvitset kuvallinen henkilökortti! (Ajokortti, passi, henkilökortti, Kela-kortti kuvalla)

Ohessa linkki "Sovinko luovuttajaksi" -testiin. Lopullinen luovutussoveltuvuus tarkistetaan paikan päällä.

Kunnon ateria noin 2 tuntia ennen luovutusta ja paljon juomista luovutuspäivänä. Tervetuloa, apuasi tarvitaan!

Lisätietoa: www.veripalvelu.fi

You can donate blood

Rovaniemi, Kalotinlinna, downstairs 11.00-15.30. PM
Koskikatu 14

6.5.
27.5.

Kemi, seurakuntakeskus 13.00.-17.00. PM
Kirkkopuistokatu 11

13.5.

Tornio, Järjestötalo 13.00.-17.00. PM
Kemintie 53

21.5.

Take along one of the following types of photo ID: Finnish passport, Finnish driving licence, Sickness Insurance card with a photo, a Finnish official identity card, seaman´s book, alien´s or refugee´s passport, residence permit card or a resident permit stamped in a foreign passport.

Link: Test yourself to see if you can you donate. We check it also before donating.

Eat meal about 2 hours before donation and drink a lot of water or juice. Welcome, you are needed!

More information: https://www.bloodservice.fi/


Image

1 ½ Astetta
Speksi muutoksesta

1 ½ Astetta - Speksi muutoksesta on LoimuSpeksin kevään 2019 produktio, joka saapuu Rovaniemen Teatterin Saivo-saliin huhtikuun puolessa välissä. Vuoden huikein ja speksikkäin interaktiivinen teatterikokemus ottaa jälleen lavan sekä yleisönsä haltuun uudella riemukkaalla tarinalla, jossa tällä kertaa seikkaillaan maailmantuskan riivaamana muutoksen kynnyksellä. Tavallisen tallaajan elämä muuttuu kertarysäyksellä, kun jumalallisen väliintulon seurauksena hänet lähetetään suorittamaan eeppistä maailmanpelastustehtävää.

LoimuSpeksi on opiskelijavoimin toteutettava humoristinen musikaalinäytelmä, jossa yhdistyvät komediallinen teatteri, improvisointi sekä näyttävät tanssi- ja musiikkinumerot. Erityisen lisän Speksiin tuovat OMSTART-huudot, joiden avulla yleisö pääsee vaikuttamaan näytelmän kulkuun. Lopputuloksena on mukaansatempaava teatterielämys, jossa jokainen esitys on ainutlaatuinen!

Rooleissa:
Loru Reinikka
Esa-Pekka Tuppi
Petteri Voutilainen
Iisa Mäkipaaso
Sami Pekkala
Jonne Piltonen

Ohjaus:
Timo Metsäjoki

Esityspäivät:
Keskiviikko 17.4. (ensi-ilta)
Torstai 18.4.
Lauantai 20.4.
Tiistai 23.4.
Keskiviikko 24.4.
Lauantai 27.4.
Maanantai 29.4.

Esitykset alkavat aina klo 19.00 Rovaniemen Teatterin Saivo-salissa.
Esityksissä käytetään teatterisavua.

Liput 13€, opiskelijalippu 10€
Lisätiedot, kampusmyyntipäivät sekä nettilipunmyynti www.loimuspeksi.fi.
Tiedustelut osoitteeseen tuotanto@loimuspeksi.fi


Tapahtumat / Events

RovIO Goes IOP 2018

Tampere

6.-7.4.2018

Tapahtuma Facebookissa

ROTKO 4v

Half Moon, Rovaniemi

2.3.2018

Tapahtuma Facebookissa

Ei sisältöä

Ei sisältöä

Image

Toimistomme sijaitsevat Rovaniemellä, Kemissä ja Torniossa. Lisäinfoa toimistojen sijainnista ja aukioloajoista löydät sivujemme "Toimipisteet"-osiosta

– — — — –

You can find us in Rovaniemi, Kemi and Tornio. More info about our offices and office hours can be found from our "Locations"-page

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat ottaa yhteyttä meihin, täytä viestilomake täällä

– — — — –

If you have any questions or need to contact us, you can find our contact information here

Image

Haluatko sinä kertoa tapahtumasta, jakaa uutisen tai muistuttaa opiskelijoitamme ROTKOn viikkotiedotteen kautta? Klikkaa vieressä olevaa punaista nappulaa ja ilmoita!
Muista, että uutiskirjeessä uutisen on oltava lyhyt mutta informatiivinen. Pyrithän siis referoimaan tekstisi uutiskirjeeseen sopivaksi. Otathan myös huomioon kansainväliset opiskelijamme ja käännät tekstisi myös englanniksi.

Seuraa meitä somessa / Follow us on social media!

insta-logo
Instagram
facebook-logo
Facebook
twitter-logo
Twitter
Image