Image

ROTKO NEWSLETTER

Viikoittainen infopaketti

Viikon puheenaiheet / Topics

Uutiset / News

Etsimme järjestyksenvalvojaa ja ensiapuvastaavaa!


ROTKO ja LYY järjestävät Opiskelijan Laskiainen -tapahtuman 26.2.2019 Susivoudin kentällä! Tapahtumaa varten etsimme nyt kahta järjestyksenvalvojaa ja yhtä ensiapuvastaavaa, joilla on voimassa oleva kortti/todistus.

Palkkiona 60€:n lahjakortti ja virvokepuolesta huolehditaan tapahtuman ajan! Ilmoittauduthan ensi viikon tiistaihin 12.2.2019 mennessä.

Ilmoittaudu alla olevan lomakkeen kautta!

https://goo.gl/forms/loNdn4CIgBHrawTH3


Tilaa opiskelijakortti

Tiestikö, että tutkintoon opiskelevana olet oikeutettu opiskelijoille myönnettäviin alennuksiin ja etuihin ympäri Suomen?

Edut saat käyttöösi voimassa olevalla AMK-opiskelijakortilla, jonka voit tilata helposti netissä, rotkon nettisivuilta.

Voit siis matkustaa VR:n sekä Matkahuollon opiskelijahintaisilla lipuilla. Lisäksi käytettävissäsi on lähes kaikki edut, mitä opiskelijoille on tarjolla ympäri Suomen, esimerkiksi teatteri-, leffa-, museoliput, erinäisten ravintoloiden sekä kahviloiden myöntämät alennukset, joukkoliikenteiden ja liikuntapaikkojen myöntämät alennukset ja paljon muuta.

Opiskelijakortti toimii myös opiskelijaravintoloissa, joten et tarvitse erillistä KELAn ateriatukikorttia.
ROTKOn jäsenenä pääset myös ROTKOn järjestämiin tapahtumiin huokeaan jäsenhintaan. Lisäksi voit ostaa opiskelijakunnan toimistolla myytäviä ROTKOn ja Lapin AMKn tuotteita merkittävästi edullisemmin.

Order student card if you haven't already!

Did you know that as a student you are entitled to different kind of discounts and benefits?

You can get these by getting yourself a student card from ROTKOs website.

You can get discounts from various places, e.g. train and bus tickets, theater and museum tickets


Uusi tarra opiskelijakorttiin

Lukukausitarra vanhenee tammikuussa! Varmista, että saat keväälläkin palvelut ja tavarat huokeampaan opiskelijahintaan ja käy uusimassa tarra opiskelijakorttiisi, jos et ole sitä vielä hoksannut tehdä.
Tarroja saa ROTKOn toimistoilta, kevään lukukausitarra maksaa 15€. Maksu mieluiten kortilla, säästetään luontoa.

Ja jos et vielä opiskelijakorttia omista, tilaa se ROTKOn nettisivuilta osoitteesta lapinrotko.fi.

New sticker to your student card 

Ohoi dear students! Remember to renew your student card sticker if you haven't already! Semester stickers will get old in Januaty! You can renew the sticker at ROTKOs office.
The cost of the sticker is 15€/semester.

If you don't have your student card yet, order it from lapinrotko.fi/en.


ROTKOn strategia on nyt luettavissa

Klikkaa kuvaa niin pääset lukemaan ROTKO Strategia- 2020.

Image

Kela on lähettänyt lähes 40 000 päätösehdotusta opintotuen takaisinperinnästä


Tiedote. Julkaistu: 12.02.2019


Noin 40 000 opintotuen saajaa ansaitsi vuonna 2017 yli vuositulorajan. Määrä on huomattavasti suurempi kuin vuotta aikaisemmin.
Opintotukea sai vuonna 2017 noin 312 000 opiskelijaa. Heistä 40 000:lla tulot olivat opintotukilain mukaista vuositulorajaa suuremmat. Kela on lähettänyt näille opiskelijoille takaisinperinnästä päätösehdotuksen. Keskimäärin yhden opiskelijan pitää maksaa opintotukea takaisin 1 090 euroa. Päätösehdotusten mukaan opintotukea oltaisiin perimässä takaisin yhteensä 43,3 milj. euroa.


Vuosi sitten Kela lähetti päätösehdotuksen 34 800 opiskelijalle ja perittävä määrä oli 45,4 milj. euroa. Päätösehdotusten saaneiden määrä suureni yli 5 000:lla. Takaisin perittävä määrä kuitenkin pieneni, koska syksystä 2017 alkaen suurin osa opiskelijoista alkoi saada yleistä asumistukea opintotuen asumislisän sijaan. Nyt tehtävä tulovalvonta ei koske yleistä asumistukea.


Opintotuen vuosituloraja määräytyy sen mukaan, kuinka monelta kuukaudelta opiskelija on nostanut opintotukea. Jos opiskelija nosti vuonna 2017 tukea 9 kuukaudelta, hänellä sai olla vuoden 2017 aikana muita tuloja enintään 11 850 euroa. Opintotuen saajien keskimääräiset veronalaiset tulot vuonna 2017 olivat 8 540 euroa (ilman opintotukea).


Tulorajoja korotettiin 1 %:lla vuoden 2018 alusta. Nyt vuosituloraja on 11 973 euroa, jos opiskelija saa opintotukea 9 kuukaudelta.


Uudelleenkäsittelypyyntö on tehtävä kuukauden kuluessa


Kelalla ei ole tietoa siitä, mikä osa tuloista on saatu opiskeluaikana. Jos vuositulorajan ylitys johtuu muista kuin opiskeluaikana saaduista tuloista (esim. valmistumisen jälkeisistä tuloista), takaisin maksettava määrä voi pienentyä tai maksettavaa ei tule lainkaan.


Päätösehdotuksen saanut opiskelija voi tehdä Kelalle uudelleenkäsittelypyynnön, jossa hän selvittää opintonsa ja sen, milloin tulot on saatu. Uudelleenkäsittelypyyntö pitää tehdä viimeistään 21.3.2019. Selvitys on tarpeen, jos opiskelija on vuoden 2017 aikana aloittanut opintonsa, valmistunut tai käyttänyt enimmäistukiaikansa loppuun. Edellisinä vuosina noin neljäsosa takaisinperintäehdotuksen saaneista on ollut opintonsa aloittaneita tai valmistuneita. Päätösehdotuksessa on ohjeet siitä, miten opiskelija voi tehdä uudelleenkäsittelypyynnön tai sopia maksujärjestelyistä.


Tulevaisuudessa Kela hyödyntää kansallista tulorekisteriä opintotuen tulovalvonnassa. Kela voi tarkistaa tulorekisteristä, johtuiko vuositulorajan ylitys muuna kuin opiskeluaikana saaduista tuloista. Opiskelijan ei enää tämän jälkeen tarvitse selvittää Kelalle, milloin tulot on saatu.


Kela voi hyödyntää tulorekisteriä vasta vuotta 2019 koskevassa tulovalvonnassa, joka tehdään vuonna 2021. Aiemmin rekisteriä ei voida hyödyntää, koska tulorekisteriin kertyy tietoja vasta vuoden 2019 alusta alkaen.


Opiskelijan pitää seurata tulojen kertymistä


Opiskelijan pitää itse huolehtia siitä, että hänen vuositulonsa eivät ylitä tulorajaa. Opintotuen voi perua, palauttaa ja lakkauttaa helposti Kelan asiointipalvelussa osoitteessa www.kela.fi/asiointi.


Vuoden 2018 opintotuen vapaaehtoiset palautukset on maksettava toukokuun 2019 loppuun mennessä. Jos opiskelija ei peru tai palauta opintotukea, liikaa maksettu tuki peritään takaisin korotettuna 7,5 %:lla. Kyseessä on kertaluonteinen korotus, ei korko.


Anna vuosipalautetta!

1.-3. vuoden opiskelijat voivat nyt antaa palautetta. Vain antamalla palautetta, voit vaikuttaa koulun toimintaan ja koulutuksen sisältöön.

Palautetta voit antaa ROTKOn ständeillä tai sähköpostiin tulleen linkin kautta. Palautetta vastaan ständiltä saa hakea karkin!

Give feedback!

Feedback is gathered from 1st-3rd year students. You can give feedback on ROTKO stands or via the link that is sent to your e-mail.

The information will be used to develop schools activities ans education.


Mistä tietoa, neuvontaa ja ohjausta?

Tiesitkö, että sinulla on oikeus saada kaikissa opintojesi vaiheissa tietoa, neuvontaa ja ohjausta kaikilta AMKin henkilöstön jäseniltä?
Ole aktiivinen ja kysy! Ohjaus- ja neuvonta-asiaa verkossa sekä hyvinvointi- ja ohjaussuunnitelmassa

Where to find information, advice and guidance?

Did you know that you have the right to get information, advice and guidance from all UAS staff members, throughout your studies?
Be active and ask! More information available on website and in wellness and guidance plan.


Muita tiedotteita / Other stuff

Rovaniemen kaupunki hakee Asiakastyytyväisyyskyselyyn työntekijäitä.

Peruuntumisten vuoksi on muutamia paikkoja vapautunut tutkimusapulaiseksi ensi viikolla toteutettavaan Rovaniemen paikallisliikenteen asiakastyytyväisyystutkimukseen. Alla olevasta ilmoituksesta voi lukea lisää tietoa.

Image

Osallistu suureen sosiaalisen median kyselyyn ja voit voittaa Bosen vastamelukuulokkeet

Tervetuloa osallistumaan yleishyödylliseen kyselytutkimukseen nuorten ja nuorten aikuisten sosiaalisen median käytöstä. Tuloksena kyselytutkimuksesta on koko Suomen kattava, ilmaisessa jakelussa oleva ja helppolukuinen opas Suomessa asuvien 13–29-vuotiaiden nuorten sosiaalisen median palveluiden käytöstä ja läsnäolosta.

Kysely tehdään täysin anonyymisti. Henkilötietoja ja vastauksia ei pystytä yhdistämään toisiinsa. Kyselyssä ei kysytä henkilötietoja. Sähköposti-osoite kysytään vain erillisessä arvonnassa, jonka voi suorittaa kyselyn suorittamisen jälkeen.

Kaikkien kyselyn täyttäneiden ja erilliseen kilpailulomakkeeseen sähköpostiosoitteen jättäneiden kesken arvotaan Bosen QuietComfort 35 II vastamelukuulokkeet (arvo n. 400 €).

Tutkimus tehdään yhdessä Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden ja sosiaalisen mediaan keskittyneen Ebrand Group Oy:n kanssa.

Linkki kyselyyn: http://bit.ly/somejanuoret2019


Hei Lapin Ammattikorkeakoulun opiskelija!

Opiskelijaetuna ROTKO tarjoaa kaikille Lapin Ammattikorkeakoulussa läsnä oleville opiskelijoille Lapin Kansan 2 kuukauden ajaksi veloituksetta!


Mahdollisuutesi on lunastaa painettu Lapin Kansa + verkkotunnukset tai ottaa käyttöösi ainoastaan verkkotunnukset.
Edun pääset hyödyntämään välittömästi osoitteesta lapinkansa.fi/opiskelija


Verenluovutukset keväällä 2019

Rovaniemellä, Kemissä ja Torniossa järjestetään kevään aikana yleisiä verenluovutuspäivä. 

Rovaniemi, Kalotinlinna, alakerta klo 11.00-15.30.
Koskikatu 14

11.2.
4.3.
25.3.
8.4.
6.5.
27.5.

Kemi, seurakuntakeskus klo 13.00.-17.00.
Kirkkopuistokatu 11

18.2.
1.4.
13.5.

Tornio, Järjestötalo klo 13.00.-17.00.
Kemintie 53

12.3.
21.5.

Mukaan tarvitset kuvallinen henkilökortti! (Ajokortti, passi, henkilökortti, Kela-kortti kuvalla)

Ohessa linkki "Sovinko luovuttajaksi" -testiin. Lopullinen luovutussoveltuvuus tarkistetaan paikan päällä.

Kunnon ateria noin 2 tuntia ennen luovutusta ja paljon juomista luovutuspäivänä. Tervetuloa, apuasi tarvitaan!

Lisätietoa: www.veripalvelu.fi

You can donate blood

Rovaniemi, Kalotinlinna, downstairs 11.00-15.30. PM
Koskikatu 14

11.2.
4.3.
25.3.
8.4.
6.5.
27.5.

Kemi, seurakuntakeskus 13.00.-17.00. PM
Kirkkopuistokatu 11

18.2.
1.4.
13.5.

Tornio, Järjestötalo 13.00.-17.00. PM
Kemintie 53

12.3.
21.5.

Take along one of the following types of photo ID: Finnish passport, Finnish driving licence, Sickness Insurance card with a photo, a Finnish official identity card, seaman´s book, alien´s or refugee´s passport, residence permit card or a resident permit stamped in a foreign passport.

Link: Test yourself to see if you can you donate. We check it also before donating.

Eat meal about 2 hours before donation and drink a lot of water or juice. Welcome, you are needed!

More information: https://www.bloodservice.fi/


Vastaa kyselyyn


Pyydämme sinua vastaamaan kyselyyn, joka on osa Suomessa toteutettavaa, kotikansainvälistymistä koskevaa tutkimusta.

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM on antanut Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitokselle (KTL) tehtäväksi selvittää, missä määrin kotikansainvälistymistä (engl. internationalization at home) on käsitelty, omaksuttu ja toteutettu eri tilanteissa suomalaisissa korkeakouluissa ja tutkimuslaitoksissa. Kyselyn tavoitteena on saada tietoa näkemyksistäsi ja ajatuksistasi kotikansainvälistymisen nykytilasta.

Linkki kyselyn 
https://link.webropolsurveys.com/S/122EAB6AEDA90CF6

Kyselyyn vastaaminen vie aikaa noin 5-10 minuuttia, ja kysely on avoinna 1.3.2019 saakka.

Kaikki tutkimuksessa kerättävät tiedot käsitellään luottamuksellisesti. Tulokset analysoidaan, raportoidaan ja julkaistaan koosteina niin, ettei niistä voida tunnistaa yksittäisiä vastaajia tai organisaatioita. Kyselyaineisto, toimintalinjauksia koskevat tekstit sekä aiheeseen liittyvät haastattelut analysoidaan ja kootaan yhteen tutkimuksen loppuraportissa, joka julkaistaan keväällä 2019.

Jos kyselyyn vastaamisessa ilmenee teknisiä pulmia tai sinulla on kysyttävää tästä tutkimuksesta, ota yhteyttä hankkeen vastaavaan tutkijaan, Leasa Weimeriin (leasa.m.weimer@jyu.fi).

Kiitos ajastasi!

Ystävällisin terveisin,
Leasa Weimer, Ph.D.
Koulutuksen tutkimuslaitos
Jyväskylän yliopisto

Answer survey

You’re invited to participate in a survey that is part of a study on ‘internationalization at home’ in Finland.

The Ministry of Education and Culture (OKM) has commissioned the Finnish Institute for Educational Research (KTL) to investigate the extent to which internationalization at home has been addressed, adopted and implemented across specific settings in Finnish higher education institutions and research institutes. The aim of this survey is to gain your perspective and insights on the current state of internationalization at home.

To access the survey, click on the following link:
https://link.webropolsurveys.com/S/122EAB6AEDA90CF6

The survey should take about 5-10 minutes to complete and will close March 1, 2019.

All information entered in this survey will be treated confidentially. In reporting the results, specific individuals and organizations will not be identified, as the analysis will only report and publicize results in an aggregated form. Survey data, along with policy texts and interviews will be analyzed and summarized in a final report to be published in spring 2019.

If you experience any technical issues or have any questions about this survey, please contact the principal investigator, Leasa Weimer at leasa.m.weimer@jyu.fi.

Thank you for your time.

Sincerely,
Leasa Weimer, Ph.D.
Finnish Institute for Educational Research
University of Jyväskylä
https://link.webropolsurveys.com/R/22B60D3B344AC965


Tapahtumat / Events

RovIO Goes IOP 2018

Tampere

6.-7.4.2018

Tapahtuma Facebookissa

ROTKO 4v

Half Moon, Rovaniemi

2.3.2018

Tapahtuma Facebookissa

Opiskelijoiden laskiainen // Student's shrove
Rovaniemi
26.2 klo 12-18
Tapahtuma Facebookissa
Image

Toimistomme sijaitsevat Rovaniemellä, Kemissä ja Torniossa. Lisäinfoa toimistojen sijainnista ja aukioloajoista löydät sivujemme "Toimipisteet"-osiosta

– — — — –

You can find us in Rovaniemi, Kemi and Tornio. More info about our offices and office hours can be found from our "Locations"-page

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat ottaa yhteyttä meihin, täytä viestilomake täällä

– — — — –

If you have any questions or need to contact us, you can find our contact information here

Image

Haluatko sinä kertoa tapahtumasta, jakaa uutisen tai muistuttaa opiskelijoitamme ROTKOn viikkotiedotteen kautta? Klikkaa vieressä olevaa punaista nappulaa ja ilmoita!
Muista, että uutiskirjeessä uutisen on oltava lyhyt mutta informatiivinen. Pyrithän siis referoimaan tekstisi uutiskirjeeseen sopivaksi. Otathan myös huomioon kansainväliset opiskelijamme ja käännät tekstisi myös englanniksi.

Seuraa meitä somessa / Follow us on social media!

insta-logo
Instagram
facebook-logo
Facebook
twitter-logo
Twitter
Image